• Angst / stress

Angst overwinnen en terug met plezier rijden.

ANNEMIE: Een paar jaren geleden had ik kort na mekaar een aantal slechte ervaringen met mijn twee merries waardoor de angst bij het rijden stilaan de kop opstak.  Ik las op de website van Magali dat ze ook schriktraining gaf. Dat had ik nodig.  Zonder druk en met heel veel achtergrondinfo in het gedrag van paarden kreeg ze me zover dat ik nu terug met veel plezier opstap.  Vorig jaar ben ik zelfs met wedstrijden gestart.  Van een ruiter die niet meer in de buitenpiste durfde rijden, start ik nu zelfs op verplaatsing. We zijn ondertussen zelfs al naar zee geweest, onder begeleiding van Magali. Wie had dat ooit gedacht!

Wat me heel erg aanspreekt in de lessen van Magali zijn de handige tips die je krijgt en waarmee je op eigen houtje aan de slag kunt tot de volgende les.  Gaat het nu over dressuur, schriktraining of trailerladen, Magali is op alle vlakken thuis.

Tijdens de lessen werken we vooral aan problemen die ik ondervind met dressuuroefeningen, waarbij ze veel aandacht besteedt aan houding en zit.  Eerlijkheid naar het paard toe is voor Magali ook een prioriteit. 

Mijn echtgenoot Peter is een wandelruiter die een tijd geleden geconfronteerd werd met controleverlies buiten.  Magali heeft hem hier ook mee verder geholpen, daarbij vooral werkend aan het rijden van overgangen, er wordt niet onmiddellijk naar zwaardere bitten gegrepen maar op een degelijke manier gewerkt aan controle.  Ook het trailerladen wordt in die lessen geoefend.

Ik ben ervan overtuigd dat Magali ons nog heel veel kan bijbrengen over de omgang met paarden zodat we blijven plezier hebben van onze dieren.

Wij zijn fan !