Schriktraining

Magali Van der Heyden Schriktraining paard training ballonnen
Claudia Fassaert en Donnerfee

Paard en ruiter zijn beide op zoek naar hetzelfde: een VEILIG gevoel en ONTSPANNING.

Als ruiter wensen we tijdens de training een paard die fijn en reactief is aan de hulpen en ongevoelig aan externe prikkels.

We kunnen de paarden leren om rustig te blijven bij het zien of horen van nieuwe of enge prikkels. Van zodra je paard heeft geleerd dat de situatie niet bedreigend is, is er geen reden om te vluchten of in verzet te gaan.

Het is een combinatie van gehoorzaamheid: consequente training van de been-, teugel en stemhulpen, én je paard zijn lichaam leren ontspannen zodat hij zowel fysiek als mentaal rust kan vinden.

Ontspanning is noodzakelijk om soepel te bewegen, om helder na te denken en de aandacht bij de ruiter te houden. Hetzelfde geldt uiteraard voor de ruiter. Als je gespannen bent, geef je die spanning en onzekerheid door aan je paard en je creëert onbewust een vicieuze cirkel.

Ziet je paard spoken, word je onzeker van elk geluid en elke verandering in de piste, aarzel dan niet om me te contacteren. Samen werken we aan ontspanning! Neem contact op om een startdatum in te plannen.

Voor HippoTV maakte ik 3 afleveringen over schriktraining. Je kan hier alvast wat inspiratie opdoen.

Hippo TV – Aflevering 1 – Schriktraining met Ascot, een sensibel paard
Hippo TV – Aflevering 2 – Schriktraining met een rustiger type paard
Hippo TV – Aflevering 3 – Schriktraining tijdens het rijden met Claudia Fassaert

Het grondwerk was een nieuwe wereld voor me, maar wel eentje die me uitdaagde. De dingen die je op de grond leert, het vertrouwen met je paard , dat neem je mee in het zadel.

Lees het volledige verhaal

Ingrid

Magali ademt paard: ze begrijpt hoe een paard denkt, voelt en handelt.

Dankzij Magali haar professionele en onderbouwde manier van werken,  zijn Obi en ik naar elkaar toe gegroeid en heb ik nu een fantastisch paard dat emotioneel zeer cool en stabiel is.

Lees het volledige verhaal 

Caroline

Ik heb de begeleiding van magali ervaren als een echte verrijking, ook naar het werk met mijn andere paarden toe. Een aanrader voor elke ruiter, ook zonder “probleempaarden”.

Lees het volledige verhaal

Yana

Wat me heel erg aanspreekt in de lessen van Magali zijn de handige tips die je krijgt en waarmee je op eigen houtje aan de slag kunt tot de volgende les.  Gaat het nu over dressuur, schriktraining of trailerladen, Magali is op alle vlakken thuis. Eerlijkheid naar het paard toe is voor Magali ook een prioriteit. . Lees het volledige verhaal

Annemie

LEER JE PAARD ONTSPANNEN EN OMGAAN MET NIEUWE PRIKKELS

Contact