Grondwerk – basis voor elke training

Grondwerk is een onmisbare stap in het leerproces van je paard, ongeacht zijn verdere toekomst en discipline. Van zodra je het jonge paard een halster aandoet start de training. Om je paard een vlotte start te geven en miscommunicatie te voorkomen, is het belangrijk dat je zelf handig wordt in het grondwerk.

Stap voor stap leer ik je de kneepjes van het grondwerk, zowel aan de longe als in vrijheid.

Je leert

  • je paard beter kennen en begrijpen
  • elkaar vertrouwen
  • communiceren met fijne hulpen
  • hoe je je paard nieuwe oefeningen kan aanleren
  • problemen herkennen en oplossen

Ook longeren en schriktraining zijn een onderdeel van het grondwerk.

Hoe meer je je paard leert, hoe beter hij wordt in het vinden van oplossingen.

Grondwerk paard longe Magali Van der Heyden
Grondwerk paard Magali Van der Heyden

Bij problemen keren we steeds terug naar de basis aan de hand om uit te zoeken wat de oorsprong is van het gedrag. Grondwerk en de bereden training zijn met elkaar verbonden en vullen elkaar aan.

Samen met Tommie Visser maakten we 2 leuke video’s over het belang van grondwerk en schriktraining als aanvulling op je dressuur training. Horsemanship & Sport gaan hand in hand. Pas als je paard ontspannen is kan hij zich optimaal focussen op je hulpen en zich soepel gaan bewegen. Ook als ruiter voel je je veiliger en meer gefocust als je met een gerust hart de piste rond kan rijden. Veel kijkplezier!

Video 1: Grondwerk en schriktraining met Tommie Visser
Video 2: Rijden en schriktraining met Tommie Visser

Het grondwerk was een nieuwe wereld voor me, maar wel eentje die me uitdaagde. De dingen die je op de grond leert, het vertrouwen met je paard , dat neem je mee in het zadel.

Lees het volledige verhaal

Ingrid

Magali ademt paard: ze begrijpt hoe een paard denkt, voelt en handelt.

Dankzij Magali haar professionele en onderbouwde manier van werken,  zijn Obi en ik naar elkaar toe gegroeid en heb ik nu een fantastisch paard dat emotioneel zeer cool en stabiel is.

Lees het volledige verhaal 

Caroline

Ik heb de begeleiding van magali ervaren als een echte verrijking, ook naar het werk met mijn andere paarden toe. Een aanrader voor elke ruiter, ook zonder “probleempaarden”.

Lees het volledige verhaal

Yana

Wat me heel erg aanspreekt in de lessen van Magali zijn de handige tips die je krijgt en waarmee je op eigen houtje aan de slag kunt tot de volgende les.  Gaat het nu over dressuur, schriktraining of trailerladen, Magali is op alle vlakken thuis. Eerlijkheid naar het paard toe is voor Magali ook een prioriteit. . Lees het volledige verhaal

Annemie