OVER MAGALI

If you are not willing to learn, no one can help you

BUT if you are determined to learn, no one can stop you!

Van jongsaf aan ben ik gebeten door het paardenvirus.

Dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken, is een droom die in vervulling ging.

Als kind vond ik de ‘moeilijke’ paarden al een uitdaging. Ik had steeds meer vragen bij bepaalde ‘methodes’ en kwam zo in aanraking met horsemanship.

Sport en horsemanship samenbrengen zorgt voor een evenwicht tussen de mentale en fysieke training,

Vandaag zijn HORSEMANSHIP, SPORT en WETENSCHAP (equitation science) voor mij onafscheidelijk. De wetenschap brengt kennis over hoe paarden leren en dus hoe we best trainen rekening houdend met hun motivatie, behoeften en welzijn.

Magali – 10 jaar

Mijn opleiding

2005-2008

In 2005 schreef ik me in voor een full-time opleiding in Haras de La Cense‘, Frankrijk. Bekende horsemen zoals Andy Booth, Buck Brannaman, wijlen Ray Hunt, e.a. waren onze voornaamste leraars en inspiratiebronnen.

Gedurende 2,5 jaar werden we ondergedompeld in de wereld van het paard: gedrag, welzijn, leerprocessen, pedagogie, management… zowel theorie als praktijk: horsemanship, klassieke rijkunst, dressuur, jumping, cross en western…

Een specialisatiejaar ‘jonge paarden’ te Montana, USA, maakte deel uit van de opleiding. 200 jonge paarden voor 10 studenten: vertrouwen winnen van wilde 2jarige paarden, zadelmak maken van de 3jaars en het verfijnen van de 4 en 5-jarigen. Een intensieve en unieke leerschool! De kennis die ik daar heb opgedaan is een echte verrijking als trainer en pas ik nog steeds alle dagen toe.

2008-2010 Pompadour

Na mijn opleiding heb ik 2 jaar in Pompadour (FR) gewerkt. Ik was er verantwoordelijk voor het lessenpakket ‘ethologie’ of gedragsleer van het paard.

2011- heden

Als gedragsspecialiste en coach verplaats ik me over heel België en daarbuiten. Ik help paard en ruiter elkaar beter te begrijpen, zodat beide het beste van zichzelf kunnen geven.

Je paard op een positieve manier trainen en motiveren, om samen elke hindernis te overwinnen, zowel in de sport, als op wandeling, aan zee, ….

Gebeten om te weten, ga ik steeds op zoek naar meer.

Mijn interesse in wetenschappelijk onderzoek bracht me bij ‘Equitation Science‘ en de jaarlijkse ISES congressen waar ik me blijf bijscholen, (International Society for Equitation Science) oa in Saumur en Rome.

Met veel plezier deel ik deze kennis en ervaring!

Montana

Specialisatie jonge paarden – Montana
Playground Montana

In dit artikel vertel ik jullie meer over mijn opleiding en de onvergetelijke avonturen in Montana.

Vragen? Neem dan gerust contact op.

Behaalde diploma’s / certificaten

  • Trainer B
  • Jaaropleiding ‘Ethologie en welzijn’ olv dr. Machteld van Dierendonck
  • Jaaropleiding ‘Sportfysiologie van het paard’ olv dr. Carolien Munsters
  • EHBO cursus
  • Bachelor in Communicatiebeheer – Artevelde Hogeschool Gent
  • Postgraduaat Corporate Communication – Toronto, Canada

Het grondwerk was een nieuwe wereld voor me, maar wel eentje die me uitdaagde. De dingen die je op de grond leert, het vertrouwen met je paard , dat neem je mee in het zadel.

Lees het volledige verhaal

Ingrid

Magali ademt paard: ze begrijpt hoe een paard denkt, voelt en handelt.

Dankzij Magali haar professionele en onderbouwde manier van werken,  zijn Obi en ik naar elkaar toe gegroeid en heb ik nu een fantastisch paard dat emotioneel zeer cool en stabiel is.

Lees het volledige verhaal 

Caroline

Ik heb de begeleiding van magali ervaren als een echte verrijking, ook naar het werk met mijn andere paarden toe. Een aanrader voor elke ruiter, ook zonder “probleempaarden”.

Lees het volledige verhaal

Yana

Wat me heel erg aanspreekt in de lessen van Magali zijn de handige tips die je krijgt en waarmee je op eigen houtje aan de slag kunt tot de volgende les.  Gaat het nu over dressuur, schriktraining of trailerladen, Magali is op alle vlakken thuis. Eerlijkheid naar het paard toe is voor Magali ook een prioriteit. . Lees het volledige verhaal

Annemie