Je paard is angstig / heeft last van stress

 • Je paard is kijkerig, schrikt van onverwachte bewegingen, geluiden, applaus, wapperende vlaggen…
 • Je paard is angstig bij het kruisen van andere paarden
 • Je paard weigert bepaalde hindernissen, aarzelt bij de waterbak, is onzeker in een nieuwe omgeving …
 • Je paard is onrustig, loopt gespannen, springt opzij, draait om, slaat op hol en je weet niet goed waarom (de zogenaamde ‘spoken’)
 • Je paard is angstig bij de hoefsmid, dierenarts
 • Je paard is bang van de spray, het scheerapparaat, de douche
 • Je paard is onzeker op wandeling

Een paard die gespannen is, voelt zich niet veilig, vertrouwt de situatie niet, begrijpt niet wat er van hem verwacht wordt en zoekt een oplossing.

Paarden zijn vluchtdieren, dit betekent dat vluchten hun eerste reactie is wanneer ze zich in een bedreigde situatie bevinden.

Aan de hand van grondwerk en schriktraining werken we opnieuw aan een goede basistraining waarbij paard en ruiter elkaar leren vertrouwen zodat ze zich in elke situatie veilig voelen en zich kunnen ontspannen. Help je paard zijn angsten te overwinnen en het vluchtinstinct te beheersen.

Angst / stress bij de ruiter

Het overkomt ons allemaal wel eens; angst wanneer we de controle verliezen, ons niet meer veilig voelen en de situatie onvoorspelbaar wordt…

Je voelt je niet meer in staat om helder te denken en geeft hierdoor onduidelijke, tegenstrijdige signalen aan je paard.

Je paard wordt op zijn beurt ook onzeker door de verwarrende signalen waardoor het al snel van kwaad naar erger gaat.

Als trainer is het voor mij belangrijk om begrip te hebben voor angst en onzekerheden bij de ruiter. Ik weet heel goed hoe frustrerend het is als je overvallen wordt door angst en plots helemaal dichtklapt, alsof je alles vergeten bent en niks meer kan.

Angst kan je gelukkig overwinnen, door alles nuchter te analyseren:

 • Wat gebeurt er?
 • Wat doet mijn paard?
 • Hoe reageer ik, als ruiter?
 • Waar gaat het fout?
 • Hoe kan ik dit oplossen?

Antwoorden op deze vragen geven ons opnieuw de moed om er tegen aan te gaan.

Ik begeleid je, stap voor stap, zodat je vol vertrouwen en met een veilig gevoel, kan genieten van je paard en passie.

Het grondwerk was een nieuwe wereld voor me, maar wel eentje die me uitdaagde. De dingen die je op de grond leert, het vertrouwen met je paard , dat neem je mee in het zadel.

Lees het volledige verhaal

Ingrid

Magali ademt paard: ze begrijpt hoe een paard denkt, voelt en handelt.

Dankzij Magali haar professionele en onderbouwde manier van werken,  zijn Obi en ik naar elkaar toe gegroeid en heb ik nu een fantastisch paard dat emotioneel zeer cool en stabiel is.

Lees het volledige verhaal 

Caroline

Ik heb de begeleiding van magali ervaren als een echte verrijking, ook naar het werk met mijn andere paarden toe. Een aanrader voor elke ruiter, ook zonder “probleempaarden”.

Lees het volledige verhaal

Yana

Wat me heel erg aanspreekt in de lessen van Magali zijn de handige tips die je krijgt en waarmee je op eigen houtje aan de slag kunt tot de volgende les.  Gaat het nu over dressuur, schriktraining of trailerladen, Magali is op alle vlakken thuis. Eerlijkheid naar het paard toe is voor Magali ook een prioriteit. . Lees het volledige verhaal

Annemie

Wil je werken aan het wederzijds vertrouwen?

Contact